Toggle Nav
Winkelwagen

Loints of Holland Schoenen

Loints of Holland Schoenen
Store USPs
store_usps
Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Gratis verzending vanaf € 50 (NL)
Persoonlijk en kwalitatief advies
Meer dan 175 jaar ervaring
Het is al meer dan 100 jaar geleden dat Loints of Holland schoenen zijn voetprints drukte in Kaatsheuvel. Het was Cornelis Klijsen die in 1918 als zelfstandig schoenmaker begon in zijn schuur met het ontwikkelen van comfortabele schoenen. En zoals dat vaak gaat in families werd de zoon van Cornelis aangestoken met het schoenmakersvak en zo nam Hendrikus Klijsen later het bedrijfje over. Hendrikus pakte het wat groter aan en maakte van het kleine schuurtje een heuse fabriek waardoor er series van de schoenen gemaakt konden worden. Hendrikus begon zich te specialiseren in luxe gemakschoenen en dat bleek een succes.

Loints schoenen voor dames of heren

Als de derde generatie Klijsen in de jaren ’60 inmiddels de leiding heeft overgenomen produceren zij de Loints damesschoenen en Loints herenschoenen, met het inmiddels voor Loints o zo bekende design, en allemaal van dik leer wat zorgt voor een geweldige kwaliteit. De schoenen werden meestal zonder voering gemaakt, dit uit kostenbesparend oogpunt. Want zo heb je minder lijm, leer en arbeidskracht nodig. En het dikke leer zorgt voor een lange levensduur. Deze derde generatie was zijn tijd ver vooruit, zij hadden duurzaamheid toen al zeer hoog in het vaandel staan. Iets wat heden ten dagen nog steeds de eerste prioriteit heeft. Het leer wordt bijvoorbeeld gelooid in de schoonste looierij van de wereld. In de jaren zestig is de merknaam ‘Loints’ ontstaan. Deze naam kwam niet uit het niets vandaan, de rivier De Loint loopt namelijk vlak langs Waalwijk, hét gebied waar in die tijd ontzettend veel leerlooierijen gevestigd waren vanwege het benodigde water.

Loints sandalen of laarzen

Ook in moeilijke zeventiger jaren weet Loints schoenen zijn hoofd boven water te houden en kan zelfs stevig concurreren met de merken uit het buitenland en produceert niet alleen veterschoenen maar ook laarzen en sandalen en uiteraard ook weer op de uiterst duurzame manier. Nu zijn we ruim honderd jaar verder en bevindt Loints of Holland zich in de vijfde generatie en is nog steeds ontzettend succesvol en exporteert naar vele Europese landen en zelfs ver daarbuiten. Omdat Loints of Holland met zijn tijd mee blijft gaan en vast houdt aan zijn eigen idealen zijn er veel mensen die steeds weer de terug grijpen op hun favoriete merk. Uiteraard heeft dit alles te maken met het comfort. De welbekende Turbo-maakwijze leidt bij vele tot een ware Loints of holland verslaving want lopen was nog nooit zo’n feest! En wat geweldig is, is dat of het nu zomer of winter is, je kunt kiezen voor de Loints sandalen, Loints veterschoenen en Loints laarzen in allerlei schachthoogtes en veelal met uitneembare voetbedden zodat ze ook gedragen kunnen worden door mensen met steunzolen of podozolen en allemaal vervaardigd met de karakteristieke Loints uitstraling, desgewenst in prachtige kleuren met een en geweldige pasvorm die zorgt voor urenlang loopcomfort. Zijn dit toch niet helemaal de schoenen die u zoekt? Bekijk dat ook eens naar onze Dames sneakers, dames laarzen of de dames veterschoenen,.

Loints schoenen kopen

Voor het kopen van Loints schoenen kunt u bij Waardijk schoenen in Alkmaar wel een uitje maken. Wij hebben namelijk een ontzettend grote collectie Loints of holland. Hoewel wij twee winkels hebben, resp. Alkmaar en Bloemendaal, hebben wij er voor gekozen om de Loints collectie lekker breeduit te zetten in onze winkel in Alkmaar, langestraat 98. Ook kunt u bij ons inpandige restaurant ‘ De Nachtegaal’ genieten van bijvoorbeeld een heerlijke lunch, een kopje koffie of andere versnapering. En één keer per jaar in oktober hebben we een speciale Loints of Holland dag. Op deze dag komen de Loints schoenen dames naar onze winkel in Alkmaar. Zij kunnen u nog veel meer vertellen over het bedrijf en de schoenen en ze nemen extra paren mee naar de winkel. Zo is Loints schoenen kopen dus een ware beleving. En als u liever vanuit uw luie stoel wilt Loints schoenen wilt bestellen dan kan dat natuurlijk ook op onze web-site: www.waardijk.nl. Zo heeft u uw schoenen dan binnen een paar dagen in huis. Wist u al dat we naast deze fantastische dames collectie Loint's of Holland nog meer mooie merken hebben? U kunt dan denken aan Arche schoenen, Peter Kaiser Schoenen en Paul Green Schoenen

Producten 1-32 van 51

Pagina
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 51

Pagina
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Klantbeoordelingen