Toggle Nav
Winkelwagen

Historie

Inloggen via bol.com

Je kunt eenvoudig inloggen en de verzendinformatie in je bol.com account gebruiken om een bestelling in deze winkel te plaatsen.

Klantenservice

Waardijk is een bedrijf met historie én toekomst. De geschiedenis van het familiebedrijf in schoenen neemt een aanvang als de gehandicapte “bedovergrootvader” Jan Waardijk in 1847 op 18 jarige leeftijd na zes jaar studie aan het doofstommeninstituut in Groningen zijn diploma krijgt. Hij heeft dan tevens met goed gevolg zijn stage volbracht bij H.J. Inden, schoen- en laarzenmaker.

Hij keert terug naar zijn geboortedorp Uitgeest (NH) waar zijn ouders als molenaar werkten, een beroep dat hij vanwege zijn handicap niet kon voortzetten. Ondanks zijn handicap weet hij naam te maken in het dorp. Twaalf jaar later koopt hij op een veiling twee naast elkaar gelegen panden en vestigt daar zijn bedrijf.

Nu, 170 jaar later staat achter, achter, achterkleinzoon Bert Waardijk aan het roer van Waardijk Schoenen. Met prachtige winkels in het stadshart van Alkmaar en de dorpskern van Bloemendaal, blijft Waardijk Schoenen een Noord-Hollands bedrijf met hartwerkende mensen die staan voor service en kwaliteit. Géén grote keten, met nummers in plaats van klanten, maar in iedere winkel een Waardijk op de werkvloer en een prachtig team van medewerkers met passie voor passende schoenen.

Ter gelegenheid van de viering van het 150 jarig jubileum, nu ruim 20 jaar geleden, behaagde het Koningin Beatrix om Waardijk schoenen B.V. het recht toe te kennen om met ingang van die datum het Koninklijk Wapen met de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren en sindsdien siert het hofleverancierbord de gevel van de winkelpui in Alkmaar en Bloemendaal.

Zoals iedere generatie Waardijken zijn steen heeft bijgedragen aan het familiebedrijf, zo bouwt ook Bert Waardijk door. In 2005 en 2006 werden de kinderschoenenspeciaalzaken Pucks&Kicks aan het bedrijf toegevoegd en in 2008 volgde de webwinkel www.waardijk.nl. In 2011 opende Waardijk Schoenen samen met Spaander Trends een geheel nieuwe formule van schoenen en herenkleding bij Waardijk &Spaander op de Langestraat 58 te Alkmaar.

Op 1 januari 2015 werd bij een hevige brand een groot gedeelte van de historische binnenstad van Alkmaar verwoest. Daarbij brandde ruim 1100 m2 winkels uit, waaronder de dames- en herenwinkel van Waardijk en de formule Waardijk&Spaander. Ook de Outlet van Waardijk werd zo ernstig beschadigd, dat deze winkel gesloopt moest worden. Door de zware inwendige branddeur werden de kinderschoenenwinkel en de daarboven gelegen appartementen gespaard.

Voor de familie Waardijk en de 24 teamleden breekt dan een heftige periode aan. Samen bouwen ze in hoog tempo aan een snelle doorstart. Op 14 februari heropend de kinderwinkel. Op 1 april opent de nieuwe winkel van Waardijk, op een nieuwe lokatie, nog geen 200 stappen verwijderd van de lokatie van de brand en weer aan de Langestraat. Op de plek van de brand wordt herbouwd. De plannen daarvoor zijn nog in ontwikkeling.

Klantbeoordelingen