Toggle Nav
Winkelwagen

Dames wandelschoenen

Dames wandelschoenen
Store USPs
store_usps
Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen
Gratis verzending vanaf € 50 (NL)
Persoonlijk en kwalitatief advies
Meer dan 175 jaar ervaring
De activiteit ‘wandelen’ bestaat in verschillende vormen. Voor de één is wandelen een rondje met de hond door de wijk of door een park. En een ander gaat voor de lange afstanden misschien wel over ongelijke paden of bergachtige gebieden. Wandelen is immers gezond voor lijf en leden. Het ontspant en houdt fit! Wandelschoenen voor dames zijn er in vele soorten en maten. Dames wandelschoenen hebben een heel andere pasvorm dan bijvoorbeeld wandelschoenen voor heren. Een herenvoet heeft veelal een bredere vorm dan een damesvoet. En wandelschoenen dienen wel echt perfect om de voet omsloten te zitten om blaarvorming te voorkomen. Bovendien zijn weinig dingen zo irritant als slippende schoenen en het is dan ook nog eens heel vermoeiend!

Goede wandelschoenen voor dames

Voordat u overgaat tot het kopen van wandelschoenen is het van groot belang dat u weet waar u de dames wandelschoenen voor wilt gebruiken. Het is namelijk een groot verschil of u ze wilt dragen in hoge of lage temperaturen, komen ze met veel vocht in aanraking of juist niet, loopt u op vlakke of ongelijke ondergrond of gaat u juist veel afdalen en stijgen? Zo even een aantal punten die van groot belang zijn om ze van te voren goed te overdenken. Bij het beklimmen van de Schotse hooglanden is het bijvoorbeeld erg prettig om hoge wandelschoenen te dragen voor extra stevigheid rondom de enkels. Tevens voorkomt dit dat er snel zand of steentjes in de schoenen terecht komen.

Stevige dames wandelschoenen met veters

Een absoluut vereiste aan een stevige wandelschoenen is dat ze stevig om de voet sluiten. Dat wil zeggen, voornamelijk rondom de hiel. En, dat ze bij de tenen voldoende ruimte overlaten om de tenen nog te kunnen bewegen. Vergis je niet in het feit dat een voet nog een stukje langer wordt als je een stap zet. Dit noemen we afwikkelruimte. En deze ruimte heb je echt nodig en moet je niet onderschatten. Daarom moet de schoen echt goed stevig sluiten zodat alle ruimte die over is ook daadwerkelijk voor de tenen gebruikt kan worden. Stevige wandelschoenen met veters zijn uitstekend geschikt om de schoenen goed te laten sluiten en om de schoenen op de voet af te stellen.

Wandelschoenen met Gore tex

Een materiaal wat veelvuldig gebruikt wordt voor outdoor schoenen is Gore tex, en terecht. Want voor iedereen die droge warme voeten wil houden is Gore tex de uitkomst! Zijn je voeten eenmaal koud, dan blijven ze koud. Een belangrijk aspect om over na te denken voordat je je wandelschoenen aan gaat schaffen. Wandelschoenen gevoerd met Gore tex houden de voeten warm tot zo’n min 15 graden. Is de temperatuur hoger dan 7 graden, dan worden de schoenen te warm. Merrell heeft bijvoorbeeld een breed assortiment outdoor schoenen gevoerd met Gore tex. Een nadeel kan weer zijn dat ze wat zwaarder aanvoelen. Voor een jungle track kun je dan misschien beter voor een paar Aigle boots gaan. Gemaakt van zeer snel drogend linnen maar met uitstekende pasvorm. Dus krijg je een keer een tropische regenbui tijdens je reis, dan hoef je niet te lang met natte voeten te lopen. Voor stevige wandeltochten kun je ook kiezen voor Aku, al dan niet gevoerd met Gore tex. Deze oerstevige wandelschoenen zijn er zowel in hoge als in lage modellen. De lage modellen worden bijvoorbeeld veel voor de Nijmeegse Vierdaagse gebruikt, en tegenwoordig doet de Alkmaarse Vierdaagse ook leuk mee. Niet voor niets dat Waardijk schoenen een ruime sortering in wandelschoenen heeft.

Wandelschoenen kopen

Hierboven hebben wij al enkele tips gegeven voor als u overgaat tot wandelschoenen kopen. Dit kunt u uitgebreid doen bij onze winkels in Alkmaar of in Heemstede. Wij zullen u vakkundig adviseren en helpen bij de juiste keuze. Vergeet niet om een paar wandelsokken mee te nemen, want ook de sokken zijn een belangrijke factor in deze. Wandelschoenen on-line bestellen is uiteraard ook een optie. Op onze web-site, www.waardijk.nl kunt u uitgebreid rond snuffelen en het gewenste paar naar uw huis laten sturen, want wandelschoenen bestellen duurt slechts tussen de 3 á 5 dagen. Of, u laat een paar reserveren zodat u zeker weet dat de schoenen aanwezig zijn als u komt. Gemak dient de mens!

2 producten

per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Klantbeoordelingen